AmbulanceBrandweerLandelijkPolitie

[VIDEO] Woningen urenlang ontruimd in Muntendam na gaslek aan Bovenweg

Muntendam – Een woning aan de Bovenweg in Muntendam heeft dinsdag 26 juli vol gas gestaan. Een buurvrouw had de hulpdiensten ingeschakeld omdat zij een flinke gaslucht rook. De brandweer heeft metingen gedaan en kwam tot de conclusie dat er tussen de 75% en 100% gas in de woning stond. 

De complete straat is hierop hermetisch afgesloten. Zes woningen zijn ontruimd, de bewoners van woningen tegenover het betreffende pand moesten afstand tot de ramen bewaren. Netbeheerder Enexis heeft het gas in de straat afgesloten waarna de brandweer de ramen van de woning heeft ingegooid. Na enkele uren was het percentage gas dermate gedaald dat het sein veilig kon worden gegeven. 
 

Beeld: Venema Media