Politie

Twee Kolhamsters komen om het leven tijdens vakantie in Frankrijk

Kolham – De klap is groot in het dorp Kolham toen bekend werd dat twee inwoners uit het dorp zijn overleden. Vanochtend maakte het Ministerie van Buitenlandse Zaken al bekend dat er twee personen uit Noord-Nederland om het leven waren gekomen bij een wandeldrama in het Franse plaatsje Rosières, in de regio Ardèche. 

Het Dagblad van het Noorden meldt dat het gaat om Hindrik en Roelie Uildriks (72 en 66) uit Kolham. Volgens de krant heeft de vrouw tijdens een wandeling in de bergen een fatale hersenbloeding gehad. De man zou zijn overleden toen hij in actie kwam om zijn vrouw te redden. Hij zou in paniek zijn gestruikeld en hierbij drie meter naar beneden zijn gevallen. De hulpdiensten hebben beide Kolhamsters nog proberen te redden, maar hulp mocht niet meer baten.