112KortBrandenBrandweerPolitie

Brandweer blust brand in woning aan Cartonbaan in Hoogezand

Hoogezand – De brandweer van Hoogezand werd zondagmiddag gealarmeerd voor een melding van een woningbrand aan de Cartonbaan in Hoogezand. De brandmelding kwam rond de klok van één uur bij de meldkamer binnen waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. Achter een woning was door een nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een schuur. De bewoners hadden zelf al een bluspoging gedaan om het vuur te bestrijden.

Bij aankomst van de brandweer hebben brandweerlieden de blussing overgenomen, meldt een woordvoerder van de Groninger brandweer. Door het snelle ingrijpen van de bewoners is voorkomen dat de brand verder zal uitbreiden. Wat de oorzaak van de brand is geweest is niet bekend. Aan de schuur is door de brand forse schade ontstaan. Stichting Salvage zal ter plekke komen om de bewoners te ondersteunen met de afhandeling van de schade. Voor zover bekend is er bij de brand niemand gewond geraakt.

Beeld: Venema Media

%d