Jaaroverzicht 2022

112Midden-Groningen jaaroverzicht 2022; maart

Midden-Groningen – Ook dit jaar komen we op de laatste twaalf dagen van dit jaar met het jaaroverzicht van 112Midden-Groningen. Vandaag zijn we aangekomen bij de maand maart. In dit bericht worden items geplaatst die veel bekeken zijn op onze website.

7 maart 

Sappemeer – Bij een steekincident aan de Noorderstraat in Sappemeer zijn maandagochtend twee verdachten aangehouden. Eén van hen raakte gewond en moest per ambulance, onder begeleiding van de politie, naar het ziekenhuis. De politie heeft een groot mes in beslag genomen.

9 maart

Westerbroek – Bij een aanrijding op de Woortmansdijk met de Oudeweg in Westerbroek is woensdagmiddag een wielrenster lichtgewond geraakt. Ze kwam op de kruising in botsing met een automobilist komende uit de richting van Engelbert. Door de laagstaande zon had de automobilist de fietser over het hoofd gezien. 

10 maart 

Hoogezand – Er heeft donderdagavond een zeer grote brand in een leegstaand schoolgebouw aan de Mars in Hoogezand gewoedDe brandweer had het vuur snel onder controle. De rook trok in de richting van een verzorgingstehuis. Daarom is opgeschaald naar GRIP1. 

25 maart

Hoogezand – Aan de Vondelstraat in Hoogezand heeft de brandweer vrijdagochtend en middag de handen vol gehad. De brandweer was opgeroepen door een bewoner waarvan de kelder vol water stond. Met een dompelpomp heeft de brandweer de honderden liters water uit de kelder van de woning weten te pompen. Echter bleek al snel dat de oorzaak van het lek niet bij de betreffende woning gevonden kon worden. Beide naastgelegen woningen werden gecontroleerd. Bij één van de woningen bleek na meerdere aanbelpogingen dat de deur niet in het slot zat. Aan de achterzijde van de betreffende woning waren meerdere ruiten vernield en was zichtbaar dat er ingebroken was. De koperleidingen van de woning en de watermeter zijn uit het pand gehaald waardoor de kelder is volgestroomd met water.