Jaaroverzicht 2022

112Midden-Groningen jaaroverzicht 2022; juni

Midden-Groningen – Ook dit jaar komen we op de laatste twaalf dagen van dit jaar met het jaaroverzicht van 112Midden-Groningen. Vandaag zijn we aangekomen bij de maand juni. In dit bericht worden items geplaatst die veel bekeken zijn op onze website.

1 juni

Hoogezand – Woensdag net na het middaguur is de brandweer van Hoogezand-Sappemeer uitgerukt naar de Albert Cuypstraat in Hoogezand. Aldaar stond een schuur in lichterlaaie. De halve straat stond vol rook toen de brandweer arriveerde. Het vuur was snel onder controle, maar de brandweer kon niet voorkomen dat de schuur en inhoud volledig verwoest raakte.

7 juni

Hoogezand – Bij een grote woningbrand aan de Hoofdstraat in Hoogezand is dinsdagochtend een gewonde gevallen. Het gaat volgens de politie om een bewoonster van het pand, dat meerdere appartementen bevat. Bij aankomst van de brandweer stond het slachtoffer reeds buiten; waarna ze is behandeld door het ambulancepersoneel. De brandweer heeft wel een kat gered uit het brandende pand. 

16 juni 

Zuidbroek – De brandweer van Zuidbroek heeft donderdagmiddag een reebok uit het Muntendammerdiep in Zuidbroek gered. Het dier was door nog onbekende oorzaak te water geraakt en stond aan de kant. Een voorbijganger op de fiets merkte het dier op en heeft de hulpdiensten ingeschakeld. Met een speciale vangstok heeft de brandweer het dier uit het water gevist waarna het in een weiland langs de Tussenklappen weer vrij is gelaten. 

24 juni 

Hoogezand – Een felle brand heeft vrijdagavond een schuurtje aan de Groen van Prinstererstraat in Hoogezand in de as gelegd. De brand werd rond half elf gemeld bij de meldkamer. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen metershoog uit de houten schuur. De brandweer heeft de brand geblust en de restanten van de schuur gesloopt.

28 juni 

Woudbloem – Een automobiliste is zwaargewond geraakt na een aanrijding met een boom op de Veenlaan in Woudbloem. De brandweer heeft haar samen met de ambulancedienst en het ter plaatse gekomen Mobiel Medisch Team uit haar benarde positie bevrijd. De vrouw is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.