Jaaroverzicht 2022

112Midden-Groningen jaaroverzicht 2022; oktober

Midden-Groningen – Ook dit jaar komen we op de laatste twaalf dagen van dit jaar met het jaaroverzicht van 112Midden-Groningen. We naderen het einde van het jaar en het einde van dit jaaroverzicht. We zijn alweer aangekomen bij de maand oktober. In dit bericht worden items geplaatst die veel bekeken zijn op onze website.

4 oktober 

Sappemeer – Op de Noorderstraat ter hoogte van de Doorloper is dinsdag een fietser ernstig gewond geraakt. Dit gebeurde nadat de man op zijn elektrische fiets in botsing kwam met de bestuurder van een scooter. De fietser kwam ten val en raakte ernstig gewond aan zijn hoofd, ondanks dat de man een fietshelm droeg.

5 oktober

Scharmer – Een motorrijder is woensdagochtend zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Woudbloemlaan in Scharmer. De man raakte naar verluid een boom en kwam in de berm tot stilstand. Politie, ambulance en de traumahelikopter rukten uit om medische assistentie te verlenen.

5 oktober

Sappemeer – Een man onder invloed is aangehouden nadat hij in een vijver in het Margrietpark in Sappemeer was gesprongen. De man was baantjes aan het zwemmen en stond tot zijn middel in het water. Volgens omstanders was de man eerder op de middag al met ‘ganzen aan het praten’ en liep hij wankelend door het park.

15 oktober

Hoogezand –  De brandweer heeft zaterdagmiddag een papegaai gered bij een dierenwinkel in Hoogezand. Tijdens het slijpen in een gedeelte van het pand wat zich achter de winkel bevind is brand uitgebroken waarna de winkel vol rook kwam te staan. De brandweer heeft het brandje gelokaliseerd en geblust. 

30 oktober 

Kolham – De politie en Mobiele Eenheid hebben zondagmiddag een grote actie gehouden op bedrijventerrein Rengerspark in Kolham. Tientallen scooters en bestuurders waren op een scootermeeting afgekomen. Eerder op zondag waarschuwde de politie dat er een verbod was op de meeting.