Jaaroverzicht 2022

112Midden-Groningen jaaroverzicht 2022; november

Midden-Groningen – Ook dit jaar komen we op de laatste twaalf dagen van dit jaar met het jaaroverzicht van 112Midden-Groningen. We naderen het einde van het jaar en het einde van dit jaaroverzicht. We zijn alweer aangekomen bij de maand november. In dit bericht worden items geplaatst die veel bekeken zijn op onze website.

13 november 

Sappemeer – De hulpdiensten rukten zondagavond massaal uit naar de Siepweg in Sappemeer. In een scherpe (en beruchte) bocht was een auto rechtdoor gereden en op zijn zijkant in een sloot belandt. De bestuurster kon het voertuig niet zelfstandig verlaten.

15 november 

Hoogezand – Op de Kielsterachterweg (N385) tussen Hoogezand en Kiel-Windeweer zijn dinsdagmiddag twee personen gewond geraakt. Dat gebeurde nadat de auto waar zij in zaten tegen twee bomen botste en in de berm tot stilstand kwam. Hulpdiensten waren snel ter plaatse.

15 november

Hoogezand – Een zeer grote uitslaande brand heeft dinsdagmiddag en avond gewoed aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. De eerste melding kwam rond 17.45 binnen bij de meldkamer van de brandweer. Nog geen kwartier later werd het sein ‘Zeer Grote Brand’ gegeven door de bevelvoerder. De brand woedde in een loods achter een winkel. In de loods lagen kachels en brandbare spullen opgeslagen.

16 november

Zuidbroek – Bij een aanrijding op de A7 ter hoogte van Zuidbroek is woensdagochtend veel schade ontstaan. Door nog onbekende oorzaak botste een bestelauto achterop een vrachtwagen. Ook een personenauto raakte betrokken. Twee personen zijn gecontroleerd op verwondingen door onder andere het ter plaatse gekomen traumateam, maar de verwondingen bleken mee te vallen. 

21 november 

Scharmer – De A7 tussen Foxhol en Groningen is vanochtend lange tijd afgesloten geweest vanwege meerdere ongevallen. Ter hoogte van Scharmer botsten twee vrachtwagens in de file vol achterop elkaar.

De file was ontstaan door een ander ongeval op de A7; ter hoogte van Harkstede

28 november

Hoogezand – Aan de Hommeshof in Hoogezand heeft de brandweer maandagochtend een kat gered. Het beestje was op de CV-afvoer van een woning gaan zitten en zat daar volgens buurtbewoners al twee dagen. De brandweer van Hoogezand-Sappemeer rukte uit met de hoogwerker maar net toen de brandweerman de kat wilde grijpen ging de viervoeter er vandoor.