AmbulanceOngevallenPolitiePolitieberichten

Motoragent zwaargewond na aanrijding met spookrijder op A7 bij Hoogkerk

Hoogkerk – Een motoragent van de politie Noord-Nederland is in de nacht van donderdag op vrijdag zwaargewond geraakt na een botsing met een spookrijder. Dit gebeurde op de A7 ter hoogte van Hoogkerk. Rond middernacht wilde de politie de bestuurder van een auto controleren maar deze ging er vandoor. Tijdens zijn vlucht werden meerdere politiewagens geramd.

 De bestuurder reed spookrijdend de A7 op vanaf Hoogkerk in de richting van Groningen. De politie staakte de achtervolging omdat het te gevaarlijk was. Een motoragent kwam de afrit bij Hoogkerk af en botste frontaal op de spookrijdende automobilist, die hierop wederom vluchtte. De motoragent heeft meerdere botbreuken opgelopen bij de botsing en is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist is een uur later aangehouden toen hij op een kinderfiets op het Hoendiep in Groningen reed. De politie heeft tijdens de aanhouding meerdere waarschuwingsschoten gelost. 

Beeld: Archief / Venema Media

%d