112KortBrandweerOverig

Wie heeft de gouden tip? Brandweermuseum Sappemeer zoekt nieuwe locatie!

Sappemeer –  Ze zitten met de handen in het haar bij het brandweermuseum in Sappemeer. Het museum en tevens werkplaats van de Stichting Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen moet verhuizen. Op de plek van het museum komen nieuwbouwwoningen van woonwijk De Vosholen. ‘Al in maart vorig jaar kregen we te horen dat we er waarschijnlijk uit moesten’ zegt Marc Bakker van het museum. ‘Onlangs kregen we te horen dat we onze locatie definitief moeten verlaten. Zoals het nu lijkt kunnen we in elk geval in 2023 in ons huidige pand blijven’. Op de vraag; ‘ en daarna dan?’ heeft Bakker nog geen antwoord. ‘Stiekem hoop ik dat het allemaal langer duurt met het verkopen van de huizen. Dan kunnen we ons 15-jarig jubilieumfeest nog op onze huidige locatie vieren’. Bakker geeft aan dat er wel al gesprekken zijn geweest over nieuwe locaties, maar uit deze gesprekken is tot op heden niet gekomen. 

Weet jij een goede locatie voor het brandweermuseum? Ben je eigenaar van een loods / gebouw in (bij voorkeur) Hoogezand of Sappemeer? Meld je dan bij het Brandweermuseum via Marc Bakker.