[UPDATE] Gaslek gevonden; situatie rondom winkelcentrum De Hooge Meeren weer veilig

Hoogezand – Urenlang was winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand maandagmiddag afgesloten. Een gaslekkage in de kruipruimte van het winkelcentrum zorgde ervoor dat winkeliers urenlang hun winkels gesloten moesten worden. In eerste instantie leek het mee te vallen maar al snel besloot de brandweer het gehele pand te ontruimen.
Netbeheerder Enexis kwam ter plaatse met meerdere busjes om het lek op te sporen, maar dat bleek nog niet zo gemakkelijk. Urenlang zijn Enexis en de brandweer bezig geweest om metingen te verrichten. Op meerdere plekken zijn vervolgens ‘blokkades’ geplaatst in de gasleidingen waarmee het lek makkelijker gelokaliseerd kon worden. Rond 16.15 meldt de brandweer dat het veilig is. Netbeheerder Enexis is nog wel enige tijd bezig met het repareren van het lek. Veel winkeliers zien deze middag als een verloren middag. Geen omzet; terwijl de kosten doorlopen. 

%d bloggers liken dit: