112KortLandelijkPolitie

Wie heeft kat Lex uit Groningen roze gespoten met giftige lakverf?

Groningen – De zwarte kat Lex van Shira Sonja Pluim kwam donderdag weer thuis (in de Groninger wijk Paddepoel) nadat hij buiten was geweest. De normaalste zaak van de wereld zou je denken. Helaas bleek dat niet de waarheid; de kat was door onbekende(n) volledig roze gespoten met speciale lakverf.

Eigenaresse Shira Sonja Pluim plaatste onmiddellijk twee foto’s op Facebook om mensen in de wijk te waarschuwen. Haar kat Lex moest naar de dierenarts omdat hij verzwakt was geraakt door de giftige verf. Hoe het op dit moment met het beestje gaat is bij ons niet bekend. 

Mensen op Facebook vragen zich af wie zoiets zou doen. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Heb jij iets gezien of weet jij wie deze laffe daad heeft uitgevoerd? Laat het weten.