AmbulanceBrandenBrandweerLandelijkPolitie

Grote brand in flat aan Parkstraat in Sappemeer; veel rookontwikkeling

Sappemeer – Zaterdagmiddag is er een grote brand ontstaan op een zolder van een flatwoning aan de Parkstraat in Sappemeer. Bij aankomst van de brandweer kwam er al veel rook onder het dak weg. De brand is korte tijd uitslaand geweest aan de achterzijde. Omdat de brandweermensen last hadden van de extreme hitte is er opgeschaald naar ‘grote brand’ en zijn er extra brandweermensen ter plaatse gekomen.

Met een binnenaanval en door gebruik te maken van de hoogwerker is de brand geblust. Er is een groot gat in het dak ontstaan. De bewoners kunnen voorlopig niet terug naar huis. Ook onderburen zullen rook, roet en waterschade hebben opgelopen door de brand. De politie riep met een omroepsysteem bewoners op om naar buiten te komen en een plek uit de rook te zoeken.