AmbulanceBrandweerKMAROngevallenPolitieTraumahelikopter

Voertuig te water aan Nieuweweg in Muntendam; hulpdiensten rukken massaal uit

Muntendam – Zaterdagochtend zijn de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een voertuig te water aan de Nieuweweg in Muntendam. Nabij een gemaal in een grote brede sloot was door een voorbijganger een auto in de sloot aangetroffen. Onbekend was op dat moment of er zich nog iemand in het voertuig bevond. Het brandweerkorps van Zuidbroek, de brandweerduikers en de hv-kraan uit Groningen en het Oppervlaktereddingsteam van de brandweer Finsterwolde waren snel ter plaatse. Na een korte tijd konden de duikers bevestigen dat er zich niemand meer in de SUV bevond. Wel lag er een boel afval in het voertuig. De brandweerkraan heeft het voertuig uit het water gehesen waarna de politie, die met meerdere scenario’s rekening houdt, verder onderzoek kon doen. Hoe het voertuig op die plek te water is geraakt is niet bekend.