KMARLandelijkPolitie

Agenten met kogelwerende vesten houden verdachte aan na ‘zeer bedreigende situatie’ in Hoogezand

Hoogezand – Zeker vijftien politieagenten met kogelwerende vesten en enkele met getrokken wapens hebben donderdag in Hoogezand een verdachte aangehouden. Dat gebeurde in een pand aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. Bij de politie was een melding binnen gekomen van een dreiging met een vuurwapen, waarop agenten met kogelwerende vesten ter plaatse zijn gegaan. Het pand en de omgeving werden afgesloten. Na enige tijd kwam een verdachte uit het pand waarop hij is aangehouden door de politie en marechaussee. De politie heeft het pand doorzocht maar zover bekend niets aangetroffen. Vanwege het lopende onderzoek wil de politie verder geen mededelingen doen.

Enkele automobilisten vonden het nodig om door de afzettingen heen te rijden. Zij krijgen een proces verbaal en mogelijk een educatieve maatregel verkeer in verband met spookrijden. Een afzetting in de vorm van een afzetlint of een politiewagen staat er natuurlijk niet voor niets…