BrandenBrandweerKMARPolitie

Felle brand verwoest woning in pand voor begeleid wonen in Sappemeer

Sappemeer – Bij een woningbrand aan de Noorderstraat in Sappemeer is zaterdagmiddag tenminste één woning verwoest. De brand brak kort voor half zes uit in een woongebouw waar mensen begeleid wonen. BHV’ers hebben alle bewoners tijdig uit het pand weten te evacueren. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Desondanks kon niet worden voorkomen dat de kamer van één bewoner volledig uitgebrand is. Andere kamers hebben rook- en waterschade opgelopen door de brand. Kort na de brand is aan de Noorderstraat een man aangehouden welke (volgens omstanders) in de betreffende woning woont. Of hij iets met de brand te maken heeft is vooralsnog onduidelijk. De politie had de Noorderstraat ten tijde van de inzet van de hulpdiensten afgesloten.