Jaaroverzicht 2023

112Midden-Groningen Jaaroverzicht 2023: Januari

Midden-Groningen – Zoals je van ons gewend bent komen we ook dit jaar met een jaaroverzicht van de meest spraakmakende, indrukwekkende en meest bekeken artikelen van het afgelopen jaar. Vandaag trappen we af met januari. Tot en met 31 december verschijnt er elke dag om 10.00 een editie. 


Uit iedere maand kiezen wij als redactie drie artikelen. De titel van het artikel is klikbaar en verwijst naar het artikel dat wij destijds geplaatst hebben.

 

10 januari 2023: 

 

Hulpdiensten rukken uit voor gaslekkage aan Brederostraat in Zuidbroek

Zuidbroek – De hulpdiensten zijn dinsdagochtend uitgerukt naar de Brederostraat in Zuidbroek. De brandweer een politie zijn gealarmeerd voor een gaslekkage op straat. Tijdens graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel is een hoofdgasleiding geraakt. De brandweer heeft metingen gedaan en de omgeving veiliggesteld. Netbeheerder Enexis heeft het lek provisorisch gedicht en zal het lek aansluitend definitief verhelpen.

Woningen hoefden niet ontruimd te worden, iedereen kon binnen blijven. In Zuidbroek wordt op dit moment een glasvezelnetwerk van Delta aangelegd. Buurtbewoners zijn bang dat er meer gaslekken zullen ontstaan tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk. 

11 januari 2023

Schuur brandt uit in Hoogezand; politie doet onderzoek naar oorzaak

Hoogezand –  Aan het Heveapad in Hoogezand is dinsdagavond laat een schuur volledig door brand verwoest. De brand werd kort na 23.00 uur ontdekt door de bewoners waarop direct 112 gebeld is. De brandweer had de vlammenzee snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de schuur volledig verwoest raakte.

De oorzaak van de brand is volgens de brandweer nog niet bekend, maar buurtbewoners spreken over mogelijke brandstichting. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Ten tijde van de brand was het Heveapad afgesloten voor het overige verkeer. 

26 januari 2023

Bedrijfsbus rijdt lantaarnpaal uit de grond en belandt op zijkant op rotonde in Hoogezand

Hoogezand – Een bedrijfsbus heeft donderdagochtend op de rotonde bij de afrit van de A7 een lantaarnpaal uit de grond gereden. Na de aanrijding belandde het busje op zijn zijkant op de rotonde. De bestuurder wist met hulp van omstanders ongedeerd uit het voertuig te komen. De politie heeft een afzetting gecreëerd zodat het (vracht)verkeer met enige moeite kon passeren. Een berger heeft het voertuig afgesleept.