Jaaroverzicht 2023

112Midden-Groningen Jaaroverzicht 2023: Februari

Midden-Groningen – Zoals je van ons gewend bent komen we ook dit jaar met een jaaroverzicht van de meest spraakmakende, indrukwekkende en meest bekeken artikelen van het afgelopen jaar. Vandaag is het de beurt aan februari. Tot en met 31 december verschijnt er elke dag tussen 8.00 en 10.00 een editie. 


Uit iedere maand kiezen wij als redactie drie artikelen. De titel van het artikel is klikbaar en verwijst naar het artikel dat wij destijds geplaatst hebben.

13 februari 2023

A7 dicht bij Hoogezand na ongeval met meerdere auto’s

Hoogezand – De A7 tussen Sappemeer en Groningen is momenteel afgesloten ter hoogte van Hoogezand. Direct na de afrit Hoogezand is een aanrijding gebeurd waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn. De politie en Rijkswaterstaat hebben de weg afgesloten; het verkeer kan bij Hoogezand de afrit nemen en via de rotonde direct weer de oprit richting Groningen.

Bij het ongeval raakte een vrouw lichtgewond; zij is gecontroleerd door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Tenminste twee auto’s zijn fors beschadigd. Een berger heeft deze voertuigen afgesleept.

22 februari 2023

Stoffelijk overschot in Winschoterdiep blijkt van vermiste Fanny (70) uit Sappemeer

Hoogezand – Dinsdagochtend rond 8:30 uur is in het water langs de Rembrandtlaan in Hoogezand een overleden persoon aangetroffen. De politie was in grote getale aanwezig.

Na onderzoek door de recherche is duidelijk geworden dat het gaat om de eerder als vermist opgegeven 70-jarige Fanny uit Sappemeer. Het onderzoek naar hoe zij precies om het leven is gekomen loopt nog.

28 februari 2023

Twee auto’s uitgebrand aan Geraniumstraat in Sappemeer

Sappemeer – Aan de Geraniumstraat in Sappemeer zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee auto’s uitgebrand. Drie andere auto’s zijn door hun eigenaren gered van de vlammenzee. Buurtbewoners melden dat de brand kort voor twee uur vannacht ontstond in een zilveren Volkswagen Polo. Direct hebben zij 112 gebeld. Een auto op het parkeervak naast de brandende auto kon niet meer worden gered. De brandweer heeft beide voertuigen geblust. De oorzaak van de brand is niet duidelijk; echter melden omwonenden dat zij vlak na het ontstaan van de brand een voertuig hebben zien wegrijden. De politie heeft de omgeving afgezet met linten voor sporenonderzoek.