Jaaroverzicht 2023

112Midden-Groningen Jaaroverzicht 2023: Maart

Midden-Groningen – Zoals je van ons gewend bent komen we ook dit jaar met een jaaroverzicht van de meest spraakmakende, indrukwekkende en meest bekeken artikelen van het afgelopen jaar. Vandaag is het de beurt aan maart. Tot en met 31 december verschijnt er elke dag tussen 8.00 en 10.00 een editie. 


Uit iedere maand kiezen wij als redactie drie artikelen. De titel van het artikel is klikbaar en verwijst naar het artikel dat wij destijds geplaatst hebben.

 

13 maart 2023

Veel schade bij ongeval op beruchte kruising in Hoogezand; weg afgesloten

Hoogezand –  Bij een aanrijding op de kruising van de Burgemeester van Rooijenstraat met de Van der Duyn van Maasdamweg in Hoogezand is maandag veel schade ontstaan. Vermoedelijk raakten beide voertuigen elkaar door een voorrangsfout. De hulpdiensten rukten groots uit, naast een ambulance en de politie rukte ook de brandweer uit.

Al snel bleek dat er niemand bekneld was waarna de brandweer van één van beide voertuigen de accupolen losgehaald heeft. De bestuurster van de Peugeot is door ambulancepersoneel nagekeken maar bleek niet gewond. Beide voertuigen moeten worden afgesleept. Ten tijde van de hulpverlening was de Van der Duyn van Maasdamweg afgesloten. 

 

16 maart 2023

Politie doet inval in woning aan Tasmanstraat in Hoogezand

Hoogezand –  De politie heeft donderdagmiddag een inval gedaan in een woning aan de Tasmanstraat in Hoogezand. Met een speciaal team is de woning binnengevallen. Er werden door de politie ook (zoek)honden ingezet. Volgens omstanders zou er een grote hoeveelheid cash geld in beslag zijn genomen, evenals andere goederen. De politie kon dit niet bevestigen. Een woordvoerder van de politie spreekt van een inval uit een serie invallen welke vandaag plaatsvonden. De invallen worden gehouden in een onderzoek naar het bezit en/of de handel in softdrugs. Of er personen zijn aangehouden is niet bekend. 

30 maart 2023

Twee gewonden na forse aanrijding op Botjesweg in Zuidbroek

Zuidbroek – De brandweer van Hoogezand-Sappemeer is donderdagochtend opgeroepen voor een aanrijding tussen twee auto’s op de Botjesweg in Zuidbroek. Het ongeval gebeurde op de kruising met de Spitsbergen. Ook twee ambulances en de politie waren aanwezig. Beide bestuurders raakten bij het ongeval gewond; de bestuurder van de Peugeot moest door de brandweer en ambulancedienst uit het voertuig worden bevrijdt. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De kruising is ‘berucht’. Er gebeuren regelmatig forse aanrijdingen.