Jaaroverzicht 2023

112Midden-Groningen Jaaroverzicht 2023: April

Midden-Groningen – Zoals je van ons gewend bent komen we ook dit jaar met een jaaroverzicht van de meest spraakmakende, indrukwekkende en meest bekeken artikelen van het afgelopen jaar. Vandaag is het de beurt aan april. Tot en met 31 december verschijnt er elke dag tussen 8.00 en 10.00 een editie. 


Uit iedere maand kiezen wij als redactie drie artikelen. De titel van het artikel is klikbaar en verwijst naar het artikel dat wij destijds geplaatst hebben.

2 april 2023

Hulpdiensten rukken massaal uit voor auto te water in Slochteren; bestuurder niet aangetroffen

Slochteren – Aan de Groenedijk in Slochteren is een auto in het water aangetroffen. Passanten zagen de auto in het water liggen en belden 112. De brandweer, politie en ambulance kwamen massaal ter plaatse. Een duiker van de brandweer heeft de auto en de directe omgeving gecontroleerd maar de bestuurder bleek niet meer aanwezig. De brandweer heeft het voertuig uit het water gehaald en aan de kant van de weg gezet. Omdat het voertuig niet verzekerd is; wordt het voertuig niet afgesleept. De politie gaat op zoek naar de bestuurder van het voertuig. Om te voorkomen dat er nogmaals iemand 112 belt heeft de politie een lint aan de auto bevestigd.

18 april 2023

Dodelijk slachtoffer bij bedrijfsongeval in Sappemeer

Sappemeer – Bij het bedrijfsongeval aan de Molenraai in Sappemeer is een persoon om het leven gekomen. De hulpdiensten werden eerder vanmiddag massaal opgeroepen voor het ongeval. Ook de traumahelikopter was ter plaatse. Al vrij snel werd duidelijk dat hulp voor het slachtoffer niet meer mocht baten. De politie heeft de loods afgezet met linten. De arbeidsinspectie zal het ongeval gaan onderzoeken. 

24 april 2023

Winkelcentrum De Hooge Meeren urenlang ontruimd geweest na gaslekkage

Hoogezand – Urenlang was winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand maandagmiddag afgesloten. Een gaslekkage in de kruipruimte van het winkelcentrum zorgde ervoor dat winkeliers urenlang hun winkels gesloten moesten worden. In eerste instantie leek het mee te vallen maar al snel besloot de brandweer het gehele pand te ontruimen.
Netbeheerder Enexis kwam ter plaatse met meerdere busjes om het lek op te sporen, maar dat bleek nog niet zo gemakkelijk. Urenlang zijn Enexis en de brandweer bezig geweest om metingen te verrichten. Op meerdere plekken zijn vervolgens ‘blokkades’ geplaatst in de gasleidingen waarmee het lek makkelijker gelokaliseerd kon worden. Rond 16.15 meldt de brandweer dat het veilig is. Netbeheerder Enexis is nog wel enige tijd bezig met het repareren van het lek. Veel winkeliers zien deze middag als een verloren middag. Geen omzet; terwijl de kosten doorlopen.