Jaaroverzicht 2023

112Midden-Groningen Jaaroverzicht 2023: Mei

Midden-Groningen – Zoals je van ons gewend bent komen we ook dit jaar met een jaaroverzicht van de meest spraakmakende, indrukwekkende en meest bekeken artikelen van het afgelopen jaar. Vandaag is het de beurt aan mei. Tot en met 31 december verschijnt er elke dag tussen 8.00 en 10.00 een editie. 


Uit iedere maand kiezen wij als redactie drie artikelen. De titel van het artikel is klikbaar en verwijst naar het artikel dat wij destijds geplaatst hebben.

10 mei 2023

Veel schade na woningbrand aan Astronautenlaan in Hoogezand

Hoogezand – De brandweer van Hoogezand-Sappemeer is woensdagochtend vroeg opgeroepen voor een woningbrand aan de Astronautenlaan in Hoogezand. In een rijtjeswoning was door onbekende oorzaak brand uitgebroken in een bankstel. De bewoner van de woning wist zichzelf in veiligheid te brengen. De brandweer heeft de brand geblust maar kon niet voorkomen dat de woning zwaar beschadigd raakte. Stichting Salvage zal de bewoner assisteren met het afhandelen van de schade. 

17 mei 2023

Brandweer heeft handen vol aan ondergelopen jacht in haven Zuidbroek

Zuidbroek – De brandweerkorpsen van Zuidbroek en Bedum hebben woensdagochtend hun handen vol gehad aan een ondergelopen jacht in de jachthaven in Zuidbroek. De eigenaar van het jacht heeft gisteravond het toilet verwijderd om deze vandaag te vervangen. Toen de man woensdagochtend bij het schip arriveerde stond het gedeeltelijk onder water. Een lekkage in de toiletruimte heeft ervoor gezorgd dat het schip naar de, niet al te diepe, bodem is gezakt. Met meerdere pompen heeft de brandweer van Zuidbroek het schip leeggepompt. De brandweer van Bedum heeft oilbooms om het schip gelegd om eventueel vrijgekomen olie op te vangen.

29 mei 2023

Felle brand in loods aan Techniekweg in Hoogezand

Hoogezand –  Een felle brand heeft maandag veel schade aangericht in de loods van een montagebedrijf aan de Techniekweg in Hoogezand. De brand brak aan het einde van de ochtend uit en de brandweer schaalde direct op naar ‘middelbrand’ waardoor er extra manschappen ter plaatse kwamen. Wat er precies in de brand gestaan heeft in de loods is niet bekend. De brandweer had de brand met een binnenaanval snel onder controle waarna het pand geventileerd kon gaan worden. Stichting Salvage zal de eigenaar van de loods helpen met het afhandelen van de schade.