Jaaroverzicht 2023

112Midden-Groningen Jaaroverzicht 2023: Juni

Midden-Groningen – Zoals je van ons gewend bent komen we ook dit jaar met een jaaroverzicht van de meest spraakmakende, indrukwekkende en meest bekeken artikelen van het afgelopen jaar. Vandaag, op Eerste Kerstdag is het de beurt aan juni. Wij wensen u fijne kerstdagen! Tot en met 31 december verschijnt er elke dag tussen 8.00 en 10.00 een editie. 


Uit iedere maand kiezen wij als redactie drie artikelen. De titel van het artikel is klikbaar en verwijst naar het artikel dat wij destijds geplaatst hebben.

15 juni 2023

Brandweer blust containerbrand op scheepswerf Bodewes in Hoogezand

Hoogezand – De brandweer van Hoogezand-Sappemeer moest donderdagmiddag uitrukken naar de Industrieweg in Hoogezand voor een containerbrand. Bij aankomst bleek een container in brand te staan op de scheepswerf van Bodewes. Hoe de brand in de container, waar volgens omstanders vooral oud ijzer in zat, kon ontstaan is niet bekend. De brandweer heeft de brand van bovenaf geblust door gebruik te maken van een steiger op de werf. Om water hoefde de brandweer zich geen zorgen te maken; met een pomp werd water uit het naastgelegen kanaal gepompt. Na een flinke tijd blussen was de brand onder controle waarna de brandweer kon terugkeren. 

25 juni 2023

Man wordt overvallen bij pinautomaat in Sappemeer; slachtoffer ramt met zijn auto de vluchtauto van de daders

Sappemeer – Een man is zondagavond overvallen bij een pinautomaat aan de Dr Aletta Jacobsstraat in Sappemeer. De man had een onbekend geldbedrag gepind en wilde teruglopen naar zijn auto toen tenminste twee personen hem wilden beroven onder bedreiging van een mes. De daders wilden vervolgens vluchten in een auto; maar het slachtoffer wist dit te voorkomen door de Duitse VW Golf keihard te rammen met zijn eigen auto. De daders zijn er vervolgens lopend en met een andere vluchtauto (met Belgische kenteken) vandoor gegaan. De lopende dader is korte tijd achtervolgt door mensen die op het terras zaten bij een kroeg verderop. De politie heeft naar verluid nog geen verdachten aangehouden. De straat is volledig afgesloten en de recherche doet onderzoek. Politieagenten kammen de buurt uit met speurhonden. Behalve de schrik heeft het slachtoffer geen letsel opgelopen bij de beroving. 

27 juni 2023

Flinke files door forse bermbrand op A7 tussen Sappemeer en Zuidbroek

Zuidbroek – Er heeft dinsdagmiddag een flinke file gestaan op de A7 tussen Zuidbroek en Sappemeer. Het verkeer stond in beide richting nagenoeg stil door een forse brand in de middenberm. Over een lengte van ongeveer 100 tot 150 meter stond de middenberm in brand. Metershoge vlammen kwamen boven de vangrail uit. Rijkswaterstaat heeft het verkeer via de vluchtstrook langs het incident geholpen. De brandweerkorpsen van Zuidbroek en Siddeburen waren het vuur snel meester waarna er kon worden nageblust.