Jaaroverzicht 2023

112Midden-Groningen Jaaroverzicht 2023: Juli

Midden-Groningen – Zoals je van ons gewend bent komen we ook dit jaar met een jaaroverzicht van de meest spraakmakende, indrukwekkende en meest bekeken artikelen van het afgelopen jaar. Vandaag, op Tweede Kerstdag is het de beurt aan juli. Wij wensen u fijne kerstdagen! Tot en met 31 december verschijnt er elke dag tussen 8.00 en 10.00 een editie. 


Uit iedere maand kiezen wij als redactie drie artikelen. De titel van het artikel is klikbaar en verwijst naar het artikel dat wij destijds geplaatst hebben.

3 juli 2023

Asbest vrijgekomen bij felle brand in schuur aan Herenstraat in Sappemeer

Sappemeer – Aan de Herenstraat in Sappemeer heeft maandagmiddag een felle brand gewoed in een schuur. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Naast asbest kwam er veel rook vrij; waarop de brandweer opschaalde naar middelbrand. In de schuur stond een volle gasfles welke ieder moment had kunnen exploderen. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de schuur verwoest werd. Meerdere tuinen zijn afgesloten omdat er asbest is aangetroffen. Een gespecialiseerd bedrijf zal de neergekomen asbest opruimen.

8 juli 2023

Grote brand in flat aan Parkstraat in Sappemeer; veel rookontwikkeling

Sappemeer – Zaterdagmiddag is er een grote brand ontstaan op een zolder van een flatwoning aan de Parkstraat in Sappemeer. Bij aankomst van de brandweer kwam er al veel rook onder het dak weg. De brand is korte tijd uitslaand geweest aan de achterzijde. Omdat de brandweermensen last hadden van de extreme hitte is er opgeschaald naar ‘grote brand’ en zijn er extra brandweermensen ter plaatse gekomen. Met een binnenaanval en door gebruik te maken van de hoogwerker is de brand geblust. Er is een groot gat in het dak ontstaan. De bewoners kunnen voorlopig niet terug naar huis. Ook onderburen zullen rook, roet en waterschade hebben opgelopen door de brand. De politie riep met een omroepsysteem bewoners op om naar buiten te komen en een plek uit de rook te zoeken.

22 juli 2023

Auto brandt volledig uit aan Heveapad in Hoogezand; politie vermoed brandstichting

Hoogezand – In de nacht van vrijdag op zaterdag is een auto volledig verwoest door brand aan het Heveapad in Hoogezand. Bij aankomst van de eerste agenten stond de auto net in brand. Volgens agent van de Marechaussee was er sprake van meerdere brandhaarden en lag er een vloeistof op de grond. De politie gaat derhalve uit van brandstichting. De brandweer heeft het voertuig geblust. Het team Forensische Opsporing van de politie zal op een later tijdstip verder onderzoek doen naar de toedracht.