Jaaroverzicht 2023

112Midden-Groningen Jaaroverzicht 2023: Augustus

Midden-Groningen – Zoals je van ons gewend bent komen we ook dit jaar met een jaaroverzicht van de meest spraakmakende, indrukwekkende en meest bekeken artikelen van het afgelopen jaar. Vandaag is het de beurt aan augustus. Tot en met 31 december verschijnt er elke dag tussen 8.00 en 10.00 een editie. 


Uit iedere maand kiezen wij als redactie drie artikelen. De titel van het artikel is klikbaar en verwijst naar het artikel dat wij destijds geplaatst hebben.

15 augustus 2023

Zeer ernstig ongeval op Botjesweg in Zuidbroek; auto botst op boom

Zuidbroek – Aan de Botjesweg in Zuidbroek heeft dinsdagmiddag een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden. Een automobilist was tegen een boom gebotst. De hulpdiensten rukten massaal uit; de brandweer, ambulance, politie en traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen. Het slachtoffer is uit de auto bevrijdt en met de ambulance onder begeleiding van de MMT-arts en MMT-verpleegkundige naar het ziekenhuis vervoerd. De Forensische Opsporing Verkeer doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

 

17 augustus 2023

Agenten met kogelwerende vesten houden verdachte aan na ‘zeer bedreigende situatie’ in Hoogezand

Hoogezand – Zeker vijftien politieagenten met kogelwerende vesten en enkele met getrokken wapens hebben donderdag in Hoogezand een verdachte aangehouden. Dat gebeurde in een pand aan de Meint Veningastraat in Hoogezand. Bij de politie was een melding binnen gekomen van een dreiging met een vuurwapen, waarop agenten met kogelwerende vesten ter plaatse zijn gegaan. Het pand en de omgeving werden afgesloten. Na enige tijd kwam een verdachte uit het pand waarop hij is aangehouden door de politie en marechaussee. De politie heeft het pand doorzocht maar zover bekend niets aangetroffen. Vanwege het lopende onderzoek wil de politie verder geen mededelingen doen.

 

25 augustus 2023

Meerdere gewonden bij aanrijding met drie voertuigen op A7 bij Kolham; lange files

Kolham – Bij een ongeval op de A7 bij Kolham zijn meerdere personen gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak kwamen drie voertuigen met elkaar in botsing. Een busje sloeg na de aanrijding over de kop, een personenauto kwam aan de andere kant van de vangrail in de middenberm terecht. De derde auto stond tegen het busje aan. De brandweerkorpsen van Hoogezand en Groningen zijn uitgerukt evenals vier ambulances en de traumahelikopter. De politie heeft de rijbaan afgesloten gehad, maar inmiddels kan het verkeer via de vluchtstrook passeren. De oprit van Kolham naar Groningen is afgesloten. In beide richtingen staan flinke files. Hoe de slachtoffers er aan toe zijn is niet bekend, omstanders melden dat er ook twee kinderen bij het ongeval betrokken zijn, maar zij zouden niet gewond zijn geraakt.