Jaaroverzicht 2023

112Midden-Groningen Jaaroverzicht 2023: September

Midden-Groningen – Zoals je van ons gewend bent komen we ook dit jaar met een jaaroverzicht van de meest spraakmakende, indrukwekkende en meest bekeken artikelen van het afgelopen jaar. Vandaag is het de beurt aan september. Tot en met 31 december verschijnt er elke dag tussen 8.00 en 10.00 een editie. 


Uit iedere maand kiezen wij als redactie drie artikelen. De titel van het artikel is klikbaar en verwijst naar het artikel dat wij destijds geplaatst hebben.

2 september 2023

Felle brand verwoest woning in pand voor begeleid wonen in Sappemeer

Sappemeer – Bij een woningbrand aan de Noorderstraat in Sappemeer is zaterdagmiddag tenminste één woning verwoest. De brand brak kort voor half zes uit in een woongebouw waar mensen begeleid wonen. BHV’ers hebben alle bewoners tijdig uit het pand weten te evacueren. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Desondanks kon niet worden voorkomen dat de kamer van één bewoner volledig uitgebrand is. Andere kamers hebben rook- en waterschade opgelopen door de brand. Kort na de brand is aan de Noorderstraat een man aangehouden welke (volgens omstanders) in de betreffende woning woont. Of hij iets met de brand te maken heeft is vooralsnog onduidelijk. De politie had de Noorderstraat ten tijde van de inzet van de hulpdiensten afgesloten. 

10 september 2023

Kledingcontainer van Leger des Heils brandt uit in Hoogezand

Hoogezand –  Direct na de melding aan de Schaepmanstraat kreeg de brandweer van Hoogezand een vervolgmelding. Aan de Gorecht-Oost stond een kledingcontainer van het Leger des Heils in lichterlaaie. De brandweer heeft met een paar duizend liter water de container geblust weten te krijgen. De inhoud is volledig verloren gegaan en ook de container raakte zwaarbeschadigd. De politie en marechaussee vermoeden dat ook deze brand is aangestoken. 

23 september 2023

Auto raakt te water in haven Slochteren; geen slachtoffers

Slochteren – Een auto is zaterdagochtend in het water belandt in de haven van Slochteren. Hoe het voertuig in het water is belandt is niet bekend. Omstanders hebben de auto, met een spanband aan de dakrails, vastgezet aan de steiger in de haven. De bestuurder is niet aangetroffen in de nabijheid van het voertuig. De politie is ter plaatse geweest en heeft wat gegevens genoteerd. Een berger en een duiker zullen de auto bergen. Het voertuig lekt een grote hoeveelheid brandstof, dit komt op het wateroppervlak terecht.