Jaaroverzicht 2023

112Midden-Groningen Jaaroverzicht 2023: Oktober

Midden-Groningen – Zoals je van ons gewend bent komen we ook dit jaar met een jaaroverzicht van de meest spraakmakende, indrukwekkende en meest bekeken artikelen van het afgelopen jaar. Vandaag is het de beurt aan oktober. Tot en met 31 december verschijnt er elke dag tussen 8.00 en 10.00 een editie. 


Uit iedere maand kiezen wij als redactie drie artikelen. De titel van het artikel is klikbaar en verwijst naar het artikel dat wij destijds geplaatst hebben.

9 oktober 2023

Automobilist ernstig gewond na botsing met boom op N387 tussen Kolham en Slochteren

Kolham – Een automobilist is zondagavond ernstig gewond geraakt nadat hij/zij met een auto tegen een boom is gereden langs de N387 bij Kolham. Het ongeval gebeurde op de weg tussen Slochteren en Kolham. Getuigen belden direct 112 en die rukten in grote getale uit. Ambulance, politie, de brandweer en het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De weg is geruime tijd afgesloten geweest zodat de hulpverleners vrij baan hadden. Het slachtoffer is uit het voertuig gehaald door de brandweer en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een berger zal de zwaarbeschadigde auto afslepen. De politie wist te melden dat het ging om een eenzijdig ongeval. 

23 oktober 2023

Tractor met dieplader te water na aanrijding met bedrijfsbus in Slochteren

Slochteren – Aan het Slochterdiep in Slochteren is een tractor te water geraakt na een aanrijding met een bedrijfsbus. De bestuurder van de tractor wist zelf via het achterraam het voertuig te verlaten. Hij is nagekeken in een ambulance maar raakte niet gewond. De weg is volledig afgesloten. Een wiel van de tractor is afgebroken. Het bestelbusje raakte zwaar beschadigd. De brandweer van Bedum komt ter plaatse om oilbooms te plaatsen om te voorkomen dat diesel uit de tractor en kraan verspreid wordt. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar. 

30 oktober 2023

Schade aan pand caravanverkoper Zuidbroek na explosie; omgeving afgesloten

Zuidbroek – Bij een pand van een caravanhandelaar aan de Weg der Verenigde Naties in Zuidbroek heeft maandagavond een explosie plaatsgevonden. Bij de explosie zou brand uitgebroken zijn; de brandweerkorpsen van Hoogezand-Sappemeer, Veendam en Siddeburen werden opgeroepen. Bij aankomst van de eerste brandweerwagen bleek er van brand geen sprake meer te zijn. De brandweer heeft het pand gecontroleerd met een warmtebeeldcamera. Aan de gevel van het bedrijfspand is forse schade ontstaan door de explosie; er is een ruit volledig kapot en andere ruiten zijn beschadigd geraakt. De woordvoerder van de brandweer spreek van ‘zeer zwaar vuurwerk’ wat de explosie zou hebben veroorzaakt. De politie doet sporenonderzoek. Ten tijde van het onderzoek is de straat afgesloten.