Jaaroverzicht 2023

112Midden-Groningen Jaaroverzicht 2023: November

Midden-Groningen – Zoals je van ons gewend bent komen we ook dit jaar met een jaaroverzicht van de meest spraakmakende, indrukwekkende en meest bekeken artikelen van het afgelopen jaar. Vandaag is het de beurt aan november. Tot en met 31 december verschijnt er elke dag tussen 8.00 en 10.00 een editie. 


Uit iedere maand kiezen wij als redactie drie artikelen. De titel van het artikel is klikbaar en verwijst naar het artikel dat wij destijds geplaatst hebben.

5 november 2023

Automobilist botst tegen boom na mislukte inhaalactie op Woldweg in Kropswolde

Kropswolde – Een automobilist is zondagochtend met zijn auto tegen een boom langs de Woldweg in Kropswolde gebotst. Dit gebeurde volgens omstanders toen de bestuurder van de blauwe Peugeot een naar links afslaande auto wilde inhalen. Beide voertuigen raakten elkaar waarna de Peugeot op een boom botste. De bestuurder raakte hierbij gewond. Omstanders, waaronder een toevallig passerende huisarts en een ehbo’er hebben eerste hulp verleend tot de ambulance en politie ter plaatse waren. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een berger heeft beide auto’s afgesleept. 

7 november 2023

Auto ramt lantaarnpaal en boom in Scharmer; bestuurder ongedeerd

Scharmer – Op de Hoofdweg in Scharmer heeft een auto dinsdagavond een lantaarnpaal uit de grond gereden, een boom geramd en is vervolgens honderd meter verderop tot stilstand gekomen. De bestuurder raakte hierbij wonder boven wonder niet gewond, bleek uit een controle van het ambulancepersoneel. Hoe het ongeval kon gebeuren wordt onderzocht door de politie. Brokstukken van het ongeval hebben voor nog meer schade gezorgd. Een wiel ramde een geparkeerde auto en de dynamo van het voertuig kwam in een voortuin terecht. Buurtbewoners spreken van een enorme klap en denken dat er te hard gereden is. De politie kan dit niet bevestigen op dit moment. De weg is geruime tijd afgesloten voor al het verkeer. 

8 november 2023

Brandweer bevrijdt automobilist na botsing met boom op Borgweg in Scharmer

Scharmer – De brandweer van Harkstede heeft woensdagavond een automobilist bevrijdt nadat deze met zijn auto tegen een boom langs de Borgweg in Scharmer was gebotst. De bestuurder kon niet zelfstandig uit het voertuig komen; waarna de brandweer besloot een deur uit de auto te verwijderen. Met onbekend letsel is de bestuurder overgebracht naar het ziekenhuis. Waardoor de aanrijding kon ontstaan is niet bekend. De weg was gedurende het politieonderzoek en de hulpverlening afgesloten voor alle verkeer.