PolitiePolitieberichten

Politie Noord-Nederland waarschuwt voor autoinbraken (bij vooral BMW) met grote schade

Noord-Nederland – De politie in Noord-Nederland waarschuwt voor een reeks auto-inbraken. De inbrekers hebben het vooral gemunt op het merk BMW. Sinds woensdag 19 januari kreeg de politie al 16 meldingen van inbraken in deze auto’s. De meeste meldingen komen uit de gemeente Westerkwartier. De schade bedraagt per auto vaak boven 10.000 euro. De inbraken zijn vooral in de late avonduren en ’s nachts.

De inbrekers gaan gericht te werk. Bij alle inbraken is een gat in de portierdeur aangetroffen.

Elektrische ruit

“Om in de BMW te komen, wordt een gat gemaakt in het portier ter hoogte van de elektrische ruit. Op die manier kunnen ze gemakkelijk de ruit van het portier laten zakken. De inbrekers maken gebruik van specialistisch gereedschap. Op het eerste oog is er weinig braakschade zichtbaar”, aldus de politie.

Airbag

Bij de auto’s worden onder meer het stuur met de airbag, het dashboard, de multimedia- en navigatieapparatuur en airbag aan de passagierskant weggenomen.

Mobiel banditisme

De politie houdt er rekening mee dat het gaat om mobiel banditisme. Dat zijn internationaal rondtrekkende criminele bendes die hun geld verdienen met het plegen van misdrijven.

Getuigen en camerabeelden

In het onderzoek zoekt de politie getuigen en camerabeelden. Heeft u iets gezien of heeft u tips? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000. Camerabeelden uit de omgeving waarop iets verdachts te zien is, kunnen gedeeld worden via het tipformulier.

Bron: Menterwolde.info