BrandenBrandweerPolitieberichtenRijkswaterstaat

Brandweer Zuidbroek blust brandende brandweer oldtimer op A7 bij Sappemeer 

Sappemeer – De brandweer van Zuidbroek kreeg maandagmiddag een oproep voor een autobrand op de A7 bij Sappemeer. Bij aankomst bleek het niet te gaan om een personenauto welke in brand stond. Een oldtimer brandweerwagen (DAF uit 1972) van de Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten had vlam gevat. De bestuurder rook tijdens het rijden een brandlucht en zette de brandweerwagen direct op de vluchtstrook. Het voertuig brandde aan de linkervoorzijde en er kwam brandende olie onder het voertuig uit gedruppeld. De brandweer van Zuidbroek was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Tijdens het blussen was de rechterrijstrook afgesloten voor overig verkeer; hierdoor ontstond korte tijd een file in de richting van Groningen.