Landelijk Nieuws

AD.nl

NU.nl 

NU - Binnenland Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

 • Dode door uitslaande woningbrand in Hellevoetsluis
  by ANP/NU.nl on 5 maart 2021 at 22:35

  Bij een brand in een woning op de derde verdieping van een flatgebouw aan de Poelmanstraat in het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis is vrijdagavond ´één persoon overleden, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

 • Minister onzorgvuldig in Stint-besluit, vergoeding lonkt voor opvang
  by ANP on 5 maart 2021 at 22:04

  Een rechter in Groningen heeft geoordeeld dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat opnieuw moet kijken naar een besluit om de elektrische bolderkar definitief van de weg te halen. Het verbod uit februari 2019 is volgens de rechter "onzorgvuldig tot stand gekomen", zo blijkt uit de vrijdag gepubliceerde uitspraak. Kinderopvangorganisaties maken waarschijnlijk kans op een schadevergoeding.

 • R-waarde omlaag, minder snelle verspreiding van coronavirus in Nederland
  by NU.nl/ANP on 5 maart 2021 at 22:01

  Het coronavirus verspreidt zich minder snel onder de bevolking. Het reproductiegetal (R) is vrijdag verlaagd van 1,14 naar 1,04, zo meldt het RIVM. Het reproductiegetal is een maat voor hoe snel een virus zich verspreidt.

 • Prikfraudeurs injecteerden twee bejaarde vrouwen thuis met 'coronavaccin'
  by NU.nl on 5 maart 2021 at 20:14

  Volgens de politie zijn eind januari en eind februari in het Zuid-Hollandse dorp Heerjansdam twee inwoners van respectievelijk 90 en 83 jaar het slachtoffer geworden van zogeheten prikfraudeurs. De dames op leeftijd kregen mensen aan de deur die zich voordeden als GGD'ers. Bestolen zijn ze niet, wel "gevaccineerd", zo maakt de politie vrijdag bekend.

 • Avondklok nu schrappen zou volgens De Jonge erg onvoorzichtig zijn
  by ANP on 5 maart 2021 at 17:10

  Het is volgens demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) onwaarschijnlijk dat er ruimte is voor versoepeling van de maatregelen, dus ook niet voor het schrappen van de avondklok. Hij acht de kans daarop "niet heel groot".

 • Mexicaanse coronavariant vastgesteld in Limburg, maar nog veel onbekend
  by NU.nl on 5 maart 2021 at 16:24

  Limburgse media berichten donderdag over een nieuwe variant van het coronavirus die in de provincie zou zijn opgedoken: B.1.1.222, ook wel bekend als de Mexicaanse mutatie. Mogelijk zou de variant zich sneller kunnen verspreiden, maar veel is er nog niet over bekend.

 • Ruim zesduizend botbreukoperaties door valpartijen in winterse februariweek
  by NU.nl on 5 maart 2021 at 16:16

  Het winterse weer in de week van 7 tot en met 14 februari leverde niet alleen veel sneeuw- en ijspret op, maar ook ongevallen. Dat leidde in de weken daarna tot zo'n zesduizend botbreukoperaties, waarvan duizend spoedoperaties in het desbetreffende schaatsweekend zelf, blijkt vrijdag uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVT).

 • RIVM meldt 4.727 positieve coronatests, meer dan gemiddeld (4.470)
  by NU.nl/ANP on 5 maart 2021 at 16:07

  Het RIVM meldt vrijdag 4.727 nieuwe positieve coronatests. Dat zijn er meer dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (4.470).

 • Verdachten opgepakt voor stelen auto's die gebruikt werden bij vergismoord
  by NU.nl on 5 maart 2021 at 15:02

  De politie heeft vorige week drie verdachten aangehouden voor het stelen van de auto's die werden gebruikt bij de moord op Mehmet Kiliçsoy. De klusjesman werd op 6 juli doodgeschoten in het Gelderse Beuningen, maar was waarschijnlijk niet het beoogde doelwit.

 • Aantal verwijzingen naar ziekenhuizen weer op niveau van voor het winterweer
  by NU.nl/ANP on 5 maart 2021 at 13:13

  Huisartsen verwezen vorige week weer net zo veel patiënten naar het ziekenhuis door als precies een maand geleden. De tussentijdse daling van het aantal doorverwijzingen medio februari hield mogelijk verband met het winterweer in die periode, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vrijdag.

 

Nieuwstip?