Landelijk Nieuws

AD.nl

NU.nl 

NU - Binnenland Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

 • Antwoorden op jullie vragen over de regionale coronamaatregelen
  by Tom van Marrewijk on 19 september 2020 at 05:25

  Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaven vrijdagavond een persconferentie over de nieuwe regionale coronamaatregelen vanwege het hard oplopende aantal besmettingen in bepaalde regio's. In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen die binnenkwamen op ons reactieplatform NUjij.

 • Noord- en Zuid-Hollanders niet welkom in België en Duitsland: hoe zit dat?
  by Jan van Houten on 19 september 2020 at 03:33

  Reizen naar België en Duitsland wordt moeilijker als je woont in Noord- of Zuid-Holland. Beide landen hebben de reisregels aangescherpt omdat in de twee Hollandse provincies de hoeveelheid positieve testen hard oploopt. Ook zullen toeristische Belgen en Duitsers er niet meer langskomen voor een vakantie. NU.nl brengt duidelijkheid in de verwarrende reisregels.

 • Weerbericht: Vrij zonnig met af en toe sluierbewolking
  by WeerPlaza on 19 september 2020 at 03:30

  Het is zaterdag wederom vrij zonnig, al komt er vooral in het noordoosten en zuidwesten af en toe wat sluierbewolking voor. De temperaturen stijgen naar 20 graden in het noorden tot 27 in het zuiden van het land.

 • Video | Analyse: 'Aankondiging tweede golf zorgwekkende boodschap'
  by Bas Scharwachter on 18 september 2020 at 22:22

  Het kabinet heeft vrijdagavond in de persconferentie laten weten dat we begonnen zijn aan de tweede golf van deze coronapandemie. Wat betekent deze tweede golf en wat wil het kabinet bereiken met deze persconferentie? NU.nl-verslaggever Avinash Bhikhie bespreekt de gevolgen met NU.nl-presentator Bas Scharwachter.

 • F-35 (JSF) kampt weer met problemen: voorlopig aan de grond bij onweer
  by NU.nl on 18 september 2020 at 20:54

  De F-35 Lightning II-straaljager (of Joint Strike Fighter) gaat voorlopig niet meer vliegen door een onweersfront. Uit een voortgangsrapportage van bouwer Lockheed Martin blijkt dat in een brandstoftank beschadigde leidingen zijn gevonden. Vrijgekomen brandstofdampen kunnen daardoor exploderen bij een blikseminslag, zo erkent Defensie vrijdag.

 • Kabinet: 'Coronavirus bezig met comeback, dit is de tweede golf'
  by NU.nl on 18 september 2020 at 20:15

  "Het coronavirus is bezig met een comeback. Dit is de tweede golf." Dat zeiden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdagavond tijdens een persconferentie. Daarom worden in zes regio's maatregelen genomen. In horecazaken mogen vanaf middernacht geen nieuwe bezoekers meer naar binnen en gezelschappen mogen niet groter zijn dan vijftig personen.

 • Waarom moet de horeca in sommige regio's eerder dicht?
  by NU.nl on 18 september 2020 at 19:31

  De horeca heeft geen schuld aan het toenemend aantal besmettingen en de sector heeft het de laatste tijd juist "fantastisch" gedaan, zei premier Mark Rutte vrijdagavond tijdens de persconferentie. Waarom moeten horecazaken in sommige regio's dan alsnog eerder dicht?

 • Video | Kroegen vroeger dicht en meer: dit zijn de nieuwe coronaregels
  by NU.nl on 18 september 2020 at 18:26

  Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) lichtten vrijdag tijdens de persconferentie de nieuwe coronamaatregelen toe.

 • RIVM: Mondkapjesadvies werd aangepast vanwege problemen in de praktijk
  by NU.nl on 18 september 2020 at 16:39

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zegt vrijdag in een verklaring het mondkapjesadvies in de ouderenzorg te hebben ingetrokken vanwege "onduidelijkheid en problemen" in de praktijk.

 • Wat kunnen we verwachten van de coronapersconferentie van vrijdagavond?
  by Job van der Plicht on 18 september 2020 at 14:17

  "Het is tijd om het tij te keren. We moeten de trend ombuigen", was premier Mark Rutte donderdag duidelijk over het stijgende aantal positieve tests. Hoe het tij gekeerd moet worden, zetten Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdagavond uiteen tijdens een nieuwe coronapersconferentie. Waar tijdens de laatste persconferenties vooral werd gewaarschuwd, kondigt het kabinet vrijdagavond zeer waarschijnlijk regionale maatregelen aan.

 

Nieuwstip?