Overig nieuws

DitisMiddenGroningen.nl Nieuws uit de gemeente Midden-Groningen

 • Glasvezelfabriek NEG (voorheen PPG) in Westerbroek sluit oven; 142 banen op de tocht
  by Dennis Venema on 14 september 2020 at 13:02

  Westerbroek – Bij glasvezelproducent NEG Fiber Glass (voorheen PPG) staan 142 banen op de tocht. De Japanse eigenaar van het bedrijf wil één van de twee glasovens die het bedrijf heeft sluiten. Tijdelijke contracten worden niet verlengd en in overleg met de vakbond wordt een sociaal plan geschreven voor andere werknemers. NEG is zwaar getroffen door de corona-crisis; het bedrijf produceert voornamelijk glasvezel voor in de auto-industrie.

 • Wethouder Erik Drenth verricht officiële opening Kindcentrum Vosholen
  by Dennis Venema on 11 september 2020 at 13:39

  Hoogezand – Wethouder Erik Drenth van de gemeente Midden-Groningen heeft vrijdagmiddag Kindcentrum Vosholen officieel geopend. Na een bouwproces van enkele jaren is de school in oktober 2019 al in gebruik genomen. Na enkele speeches van de gebruikers van het pand is het bord met daarop de naam officieel onthuld.

 • Wethouder Erik Drenth onthult naam nieuw in Hoogezand
  by Dennis Venema on 11 september 2020 at 09:45

  Hoogezand – Wethouder Erik Drenth van de gemeente Midden-Groningen heeft vrijdagochtend aan de Zuiderkroon in Hoogezand de nieuwe naam van het te bouwen kindcentrum onthuld. KC Zuiderkroon wordt de naam van de basisscholen waarin OBS Het Ruimteschip, SBO De Sterren, OBS Nico Bulderschool en kinderopvang KaKa zich gaan vestigen. De aannemer hoopt dat het pand in de zomer van 2021 klaar is. ‘Het streven is dat de leerlingen in het nieuwe schooljaar op hun nieuwe school kunnen beginnen’. Leerlingen, voor de ‘veiligheid’ met bouwhelmen op kwamen de wethouder ondersteunen tijdens de onthulling.

 • Burgemeester Hoogendoorn reikt vier Koninklijke onderscheidingen uit in Hotel Faber
  by Dennis Venema on 9 september 2020 at 12:09

  Hoogezand – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft woensdagochtend vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Hotel Faber in Hoogezand. Na een, niet onbelangrijke, uitleg over de ambtsketen van de burgemeester zijn de onderscheidingen stuk voor stuk uitgereikt aan de vier gedecoreerden. Allen hebben zich ingezet voor de maatschappij; allen op een andere manier. In willekeurige volgorde komen alle gedecoreerden aan bod.  De 72-jarige Ria Hess Busselaar-Bieleveld uit Hoogezand is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar jarenlange inzet voor het Rode Kruis en Stichting het Vakantiehuis. Dertien jaar lang heeft mevrouw Hess Busselaar-Bieleveld ervoor gezorgdt dat mensen met een beperking op (zorg)vakantie konden. Naast deze activiteiten is zij al jarenlang actief als collectante voor diverse stichtingen. Ook doet zij de coördinatie van de collectes. Handen schudden mag niet in verband met Corona; dan maar een elleboogje! Foto: Gemeente Midden-Groningen / Venema MediaDe 65-jarige Joke Holtrust uit Scharmer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat zij tot haar pensioengerechtigde leeftijd in 2018 werkzaam is geweest als pastor bij het Alfa College in Groningen. Rouw- en verliesbegeleiding was haar specialiteit. Ook voor het regelen van verblijfsvergunningen moest je bij mevrouw Holtrust zijn. Daarnaast heeft zij fondsen geworven voor

 • Winschoterweg twee weekenden gestremd door groot onderhoud; weg wordt veiliger en groener
  by Dennis Venema on 9 september 2020 at 11:15

  Groningen / Waterhuizen – De Winschoterweg in Groningen is in september twee weekenden dicht vanwege groot onderhoud. De weg is gestremd vanaf de kruising met de Bornholmstraat tot en met de rotonde bij Waterhuizen van vrijdag 11 september 19.00 uur tot maandag 14 september 06.00 uur en van vrijdag 18 september 19.00 uur tot maandag 21 september 06.00 uur. De weg krijgt nieuw asfalt en wordt op een aantal plekken opnieuw ingericht, waardoor de veiligheid verbetert. De parallelwegen maken plaats voor gevarieerd groen. Herkenbaar, veilig en duurzaam De Winschoterweg geldt als een gevaarlijke weg, waar regelmatig te hard wordt gereden. Verschillende aanpassingen aan de inrichting van de weg vergroten naar verwachting de verkeersveiligheid, zoals het gebruik van reflecterend asfalt. Daarnaast komen er andere belijningen waardoor de weg optisch smaller lijkt. Verder verdwijnen de twee voorsorteerstroken richting de A7. Deze worden vervangen door twee roodgekleurde wegvakken van licht reflecterend asfalt. Dit type asfalt houdt veel minder warmte vast dan normaal asfalt. Parallelwegen worden groen De twee parallelwegen langs de Winschoterweg van het Bastion Hotel tot afvalverwerking Stainkoeln en van de grote bocht in de weg tot aan de rotonde bij Waterhuizen gaan verdwijnen. Zij maken plaats voor gevarieerd groen, dat voedsel

Nieuwstip?