Overig nieuws

DitisMiddenGroningen.nl Nieuws uit de gemeente Midden-Groningen

 • Gemeenteraad overweldigd door ideeën voor Midden-Groningen via digitaal project
  by Dennis Venema on 6 mei 2021 at 10:47

  Midden-Groningen – Op 24 maart lanceerde de gemeenteraad het project “Hart voor Aigenhaid” waarin er als proef €20.000 beschikbaar gesteld is vanuit het Nationaal Programma Groningen. Hiervoor konden inwoners van Midden-Groningen ideeën voor hun eigen buurt, wijk of dorp indienen op het digitale platform Stem van Midden-Groningen. De inwoners van Midden-Groningen reageerden enthousiast: 31 ideeën, 1.227 aangemaakte accounts, 12.000 website bezoekers en 1.432 steunbetuigingen. “Dit resultaat is boven verwachting. Op basis van de ervaringen van andere gemeenten, hadden we op 10 tot 15 ideeën gerekend”, aldus Erianne van der Burg, voorzitter van de begeleidingscommissie. 31 ideeën, 4 voldoen aan gestelde eisen Alle ideeën zijn inmiddels getoetst aan de vooraf gestelde eisen voor projecten binnen het NPG. Hieruit blijkt dat vier projecten voldoen aan alle voorwaarden. Dit zijn: Bloemenveld Hooge Horst, Martenshoek Vos en Bos 2.0, Hoogezand-Sappemeer Stap in het verleden, E-step naar je toekomst in Midden-Groningen Dorpsommetje Westerbroek Totaalbedrag winnende projecten Het totaalbedrag voor de uitvoering van deze projecten valt niet binnen de beschikbaar gestelde €20.000. Echter de begeleidingsgroep van de raad is van mening dat de inzet van de inwoners met goede plannen beloond moet worden. Ze stellen daarom voor om de benodigde middelen à €57.900,- volledig beschikbaar te

 • Anje Palland wint fotowedstrijd voor gemeentegids 2021
  by Dennis Venema on 3 mei 2021 at 17:42

  Hoogezand – Op maandag 3 mei 2021 heeft burgemeester Adriaan Hoogendoorn Anje Palland persoonlijk ontvangen in De Poort om haar te feliciteren. Ze won de fotowedstrijd die door de gemeente is uitgezet in de zomer van 2020. Daarmee komt haar inzending, een foto van een prachtig stilleven in Woudbloem, dit jaar op de omslag van de nieuwe gemeentegids. De tweede en derde prijswinnaars zijn persoonlijk door de burgemeester gebeld en gefeliciteerd. Prijswinnaars Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ik vind de foto van Anje Palland erg mooi en aansprekend. De weerspiegeling van de mast in het water levert een mooie verticale lijn op naast de oude loodsen.” De 2e prijs ging naar Rinette Timmerman met haar foto van het Mammoetpad in de Heemtuin in Muntendam. Mieke ten Have ontving voor haar foto, van de Haanssluis in Hellum, de 3e prijs. (tekst gaat verder onder de foto) Prijs De gelukkige winnaars krijgen een geldprijs van €75,- (1e prijs), € 50,- (2e prijs) en € 25,- (3e prijs). Dit prijzengeld is beschikbaar gesteld door Akse Media, de uitgever van de gemeentegids. Naast de foto´s van prijswinnaars zijn er nog 13 foto´s van andere inwoners in de gids geplaatst. De nieuwe gids wordt begin mei huis

 • Vrouw (27) uit Midden-Groningen kruipt met alcohol en drugs op achter het stuur
  by Dennis Venema on 2 mei 2021 at 07:33

  Midden-Groningen – Een 27-jarige vrouw uit Midden-Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat zij al slingerend met haar auto op de N33 reed. Agenten ontdekten nadat de vrouw aan de kant was gezet dat zij een ongeldig verklaard rijbewijs had. Uit verder onderzoek blijkt dat de vrouw heeft gereden onder invloed van alcohol én drugs. De de agenten de vrouw wilden meenemen ging ze in verzet. Ook dit (wederspannigheid) wordt haar ten laste gelegd.

 • Jongeren maken wheelies met (zelf) gestolen scootmobiel
  by Dennis Venema on 2 mei 2021 at 07:28

  Hoogezand – Een scootmobiel is zaterdagochtend gestolen in Hoogezand. Twee jongeren waren er met het vervoersmiddel vandoor gegaan. De politie kreeg later op zaterdag een melding van twee jongeren die wheelies aan het maken waren met een scootmobiel. Eén van de jongeren werd aangehouden, de ander vluchtte. Uit onderzoek bleek dat het om de gestolen scootmobiel ging. De politie heeft de scootmobiel teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar. De tweede jongere meldde zich later zelf op het politiebureau.

 • Leerling neemt nep-vuurwapen mee naar laatste schooldag Aletta Jacobs College Hoogezand
  by Dennis Venema on 1 mei 2021 at 05:35

  Hoogezand – Een leerling uit een examenklas van het Aletta Jacobs College in Hoogezand heeft afgelopen week een nep-vuurwapen mee naar school genomen. Alvorens hij het wapen meenam de school in vroeg hij een conciërge of het bij zich hebben toegestaan was. Al snel bleek het om een verboden balletjespistool te gaan. Het wapen is ingeleverd bij de politie, nadat zij door de conciërge waren ingeseind. De politie waarschuwt: Het is verboden omdat het op een echt gelijkend wapen is. Men kan het verschil met een echt vuurwapen nagenoeg niet zien. Dat geldt ook voor ons. Mochten wij dit aantreffen bij iemand op straat, dan is de kans zeer aannemelijk dat wij het behandelen als een echt vuurwapen. Met alle gevolgen van dien. Dan zouden er door ons echte vuurwapens op je gericht kunnen worden. Begin er niet aan. Schaf het niet aan, hou het in huis of beter nog vernietig het.      Dit bericht bekijken op Instagram   Een bericht gedeeld door Wijkagent Mark Hopman (@wijkagent_hoogezand)