Overig nieuws

DitisMiddenGroningen.nl Nieuws uit de gemeente Midden-Groningen

 • Kogel door de kerk; er komt een McDonalds in Kolham
  by Dennis Venema on 27 februari 2020 at 21:31

  Kolham – De gemeenteraad van Midden-Groningen heeft besloten het bestemmingsplan van bedrijvenpark Rengers in Kolham aan te passen. De fastfoodketen McDonalds heeft nu vrij baan om een restaurant langs de A7 te bouwen. later meer.

 • Belangrijke beslissing vanavond: Komt er een McDonalds in Kolham of niet!?
  by Dennis Venema on 27 februari 2020 at 11:57

  Kolham – De gemeenteraad van Midden-Groningen moet donderdagavond een belangrijke beslissing maken. Fastfoodketen McDonalds wil zich dolgraag vestigen op bedrijvenpark Rengers in Kolham. De fastfoodketen liet begin 2019 haar oog vallen op de locatie aan de Oostzijde van het bedrijvenpark. De gemeenteraad moet instemmen met de komst van het restaurant. Deze beslissing wordt donderdagavond 27 februari genomen. Wat vind jij; moet er een McDonalds komen in Kolham?

 • Ook laatste pinautomaat (die van Rabobank) verdwijnt uit Sappemeer; inwoners boos
  by Dennis Venema on 6 februari 2020 at 09:09

  Sappemeer – De Rabobank heeft kenbaar gemaakt dat de pinautomaat aan de Noorderstraat in Sappemeer gaat verdwijnen. Enkele weken terug is de (pasverbouwde) automaat van Geldmaat in Sappemeer ook al verdwenen. Volgens de Rabobank heeft het alles te maken met veiligheid.  Inwoners van Sappemeer reageren verbouwereerd op het verdwijnen van hun geldautomaat. ‘Waar moeten we dan pinnen?’ ‘De overheid wil toch graag dat contant geld blijft… hoe gaat dat gebeuren zonder pinautomaten?’ Zomaar een paar quotes die we opdoen bij de Jumbo in Sappemeer voor de deur. Vooral oudere mensen met scootmobiels en rollators vinden het moeilijk. Zij zijn van de generatie dat er alleen contant geld was en willen dit graag zou houden. ‘Je ziet me zeker al strompelen naar het winkelcentrum met mijn rollator zeker?’ gniffelt een oudere dame op leeftijd. ‘Ach en die buurtbus dat is ook niks’ komt er achteraan. Klanten van banken gaan steeds minder service ontvangen; want geld pinnen bij een bankautomaat valt onder service. Daarentegen gaan klanten wel ieder jaar meer betalen voor het hebben van een betaalrekening en wordt de rente jaarlijks verlaagd. De Rabobank geeft aan dat ‘op termijn’ er een interne pinautomaat bij Jumbo zal komen. Een datum dat deze automaat

 • Fractievoorzitter SP Midden-Groningen stapt op na ‘Nazi-uitspraak’ tegen Baudet
  by Dennis Venema on 26 januari 2020 at 21:36

  Midden-Groningen – Fractievoorzitter van de SP Maarten Kluit stapt per direct uit de gemeenteraad van Midden-Groningen. Kluit kwam afgelopen week in opspraak na een bericht op twitter waarin hij Forum voor Democratie-leider Thiery Baudet ‘een Nazi’ noemde.  Na overleg met de fractie is besloten dat hij zijn voorzitterschap per direct neerlegt en ook uit de SP stapt. Later meer.

 • Minder schade rond jaarwisseling in Midden-Groningen “Beleid is nog niet effectief genoeg”  
  by Dennis Venema on 24 januari 2020 at 11:04

  Midden-Groningen – Het nieuwe jaar is inmiddels enkele weken oud en het is tijd om de eerste balans in Midden-Groningen op te maken. De gemeente, de brandweer en de politie hebben rond de jaarwisseling veel werk gehad om vuilverbrandingen tegen te gaan door snel en gezamenlijk op te treden. In 2020 zal de gemeente het beleid in een dialoog met de bewoners en de partners evalueren en waar nodig bijstellen. Een eerste inventarisatie leert dat er tijdens de jaarwisseling ongeveer een derde minder schade aan gemeentelijke eigendommen is aangebracht dan een jaar eerder: 23459,50 euro tegen 31250 euro een jaar eerder. Dit betekent dat er tijdens de afgelopen jaarwisseling voor 7790,50 euro  minder schade is toegebracht aan de openbare ruimte. De kosten van extra inzet van gemeentelijke medewerkers, voertuigen en inhuur van externen zijn hier niet bij inbegrepen. Er zijn in Midden-Groningen 49 branden geblust. Van de gazons is 553 m2 beschadigd en van wegverhardingen moest 589 m2 worden schoongemaakt. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn ziet een genuanceerd beeld: “Enerzijds hebben mij veel signalen bereikt dat er bij de inwoners echt behoefte is om in Midden-Groningen rond de jaarwisseling paal en perk te stellen aan de overlast en de negatieve gevolgen voor

Nieuwstip?